Vijverschoonmaak

Een schone vijver is essentieel voor de gezondheid van je koi en de schoonheid van je tuin. Zelf de handen uit de mouwen steken of liever een professional zoals Unikoi inschakelen? Wij geven je alvast de voordelen van een schone vijver mee, inclusief enkele tips om zelf je vijver schoon te maken.

Vijver zelf schoonmaken? Check onze tips!

Je vijver zelf schoonmaken kan best een uitdaging zijn. Maar wanneer je achteraf ziet hoe helder en schoon het water is, dan is dat het werk meer dan waard. Ga je zelf aan de slag om je vijver weer schoon en proper te maken? Dankzij deze tips ben je alvast goed vertrokken.

  • Verwijder afval en bladeren

Bladeren en organisch afval kunnen ophopen op de bodem van de vijver en bijdragen aan de opbouw van schadelijke stoffen. Met een vijverschepnet kan je gemakkelijk bladeren en ander drijvend afval opruimen.

  • Maak de bodem schoon

Wil je de bodem grondig schoonmaken? Dat kan met een vijverstofzuiger. Al het slib en vuil verdwijnen in een mum van tijd van de bodem. De bodem stofzuigen verbetert de waterkwaliteit en bevordert de gezondheid van je vissen.

  • Controleer en reinig de filters

Filters spelen een cruciale rol in het onderhouden van een schone vijver. Maak ze daarom regelmatig schoon. Indien nodig vervang je kapotte onderdelen, zodat de filter optimaal blijft werken.

  • Plantenbeheer

Dankzij vijverplanten hou je de waterkwaliteit in balans, maar soms beginnen planten te woekeren. Regelmatig snoeien is de boodschap!

  • Waterbehandeling

Wil je de waterkwaliteit verbeteren? Daarvoor biedt Unikoi verschillende waterbehandelingsmiddelen aan. Met onze producten vermindert de algenbloei en blijft de pH-waarde van het water stabiel.

Liever je vijver laten schoonmaken? Schakel Unikoi in

We zeiden het hierboven al: zelf je vijver schoonmaken is een tijdrovende en inspannende taak. Liever je vijver laten schoonmaken door een professional? Dan ben je bij Unikoi aan het juiste adres. En wel om deze redenen!

  • Expertise en ervaring

Onze experts hebben jarenlange ervaring in het onderhouden en schoonmaken van vijvers. Ze weten precies hoe ze jouw vijver grondig en effectief kunnen reinigen, zonder de delicate balans van het ecosysteem te verstoren.

  • Tijdsbesparing

Door Unikoi in te schakelen voor je vijverschoonmaak, bespaar je kostbare tijd die je kunt besteden aan andere zaken. Wij garanderen een vlekkeloze schoonmaak, zodat jij zorgeloos kunt genieten.

  • Grondige reiniging

Onze professionals zorgen voor een diepgaande reiniging van je vijver, inclusief het verwijderen van slib, afval en algen, het reinigen van filters en het behandelen van het water. Het resultaat is een heldere, gezonde vijver waar zowel jij als je koi van zullen profiteren.

  • Gezondheid van je koi

Een schone vijver is cruciaal voor de gezondheid van je koi. Unikoi zorgt ervoor dat het water de juiste kwaliteit heeft, wat de vitaliteit en het welzijn van je vissen bevordert.

Schoonmaak nodig?

Doe je het onderhoud van je vijver doorgaans zelf maar is hij met de jaren toch wat buiten zijn oevers getreden? Dan kan je bij Unikoi terecht voor een grondige, eenmalige schoonmaakbeurt: een flexibele optie voor wanneer je geen doorlopend onderhoudscontract wilt. Zo kun je onze diensten inschakelen wanneer je merkt dat je vijver een opfrisbeurt nodig heeft, zonder je te binden aan regelmatige onderhoudsbeurten.

 

Heeft jouw vijver een onderhoud nodig?

Naast een grondige schoonmaakbeurt op tijd en stond, is het belangrijk dat je vijver geregeld een groter onderhoud krijgt. Regelmatig onderhoud voorkomt problemen zoals algenbloei, slechte waterkwaliteit en ziekte bij je vissen. Bij Unikoi bieden we uitgebreide onderhoudsdiensten aan om je vijver in optimale conditie te houden.

Nog geen vijver? Wij leggen je vijver aan

Droom je van een prachtige vijver in je tuin, maar heb je er nog geen? Unikoi helpt je graag bij het aanleggen van een vijver die helemaal aansluit bij jouw droomtuin.

Unikoi staat voor:

  • Maatwerk: we ontwerpen en bouwen vijvers op maat, volledig aangepast aan jouw tuin en persoonlijke voorkeuren.
  • Professionele aanleg: onze experts zorgen voor een professionele aanleg, met de juiste technieken en materialen voor een duurzame en mooie vijver.
  • Gezonde leefomgeving: we creëren een gezonde leefomgeving voor je koi, met de juiste waterkwaliteit en filtersystemen.

 

Winifreda De CremerWinifreda De Cremer
20:55 19 Apr 24
Patrick Van DammePatrick Van Damme
19:54 23 Sep 23
Had koi gekocht op de veiling van Unikoi. Alles perfect afgehandeld zoals aangegeven staat. Er waren veel bakken leeg maar dit is ook normaal deze tijd van het jaar, het seizoen is ook voorbij. Heel proper, veel groter dan ik dacht. Hier kom ik zeker terug. Ik koop veel verzorgingsproducten op internet maar hier goedkoper voor zelfde product van zelfde merk. Top
stijn de kosterstijn de koster
19:50 15 Aug 23
Zeer leuke winkel en ze weten met wat ze bezig zijn.
Bart BiesbackBart Biesback
18:09 30 Jul 23
Gino Van Den BroeckGino Van Den Broeck
16:09 15 Apr 23
In een woord tof , goeie service heel behulpzaam en altijd klaar om u verder te helpen klasse ,dank aan Bart en co vandaag nog ondervonden top .
Samuel RomanSamuel Roman
09:23 15 Oct 21
Voor ons niet bij de deur, maar de afstand is het meer dan waard. Leveren zeer proper en professioneel werk, met top service achteraf. Eigenaar Bart heeft duidelijk een groot hart voor Japanse kois. We zijn zeer tevreden !!
Luc Van HolsbeeckLuc Van Holsbeeck
11:05 08 Jan 21
Voor degelijke info ivm vijver en koivissen is dit wel een place to be.
Jeroen Van ZutphenJeroen Van Zutphen
18:24 03 Jun 18
Zeer prettige zaak met een gedreven eigenaar. Zeer veel keuze in koi van diverse top kwekers. Ook heeft hij een ruime keuze aan Butterfly koi zwemmen voor de liefhebbers daar van.Ook op waterplanten gebied is er een ruime keuze te vinden.Een zeer vriendelijke zaakvoerder met een duidelijke toekomstvisie waar hij met zijn bedrijf heen wil gaan.
js_loader

Contacteer Unikoi voor de schoonmaak van je vijver

Unikoi staat klaar om je te helpen. Met onze expertise en toewijding zorgen we ervoor dat jouw vijver en koi in topconditie blijven. Stuur ons een mailtje en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.